Recruitment Process Outsourcing (RPO)

We verzorgen als een ‘interne recruitmentafdeling’ het hele recruitmentproces. Alle vacatures vullen we binnen de termijn goed, efficiënt en kandidaatvriendelijk in. Dit doen wij zonder hulp van externe werving- en selectiebureaus, maar met onze eigen recruiters.

We zitten continu bovenop het proces, houden de managers scherp en informeren de kandidaten op de juiste momenten. We zetten iedere keer die extra stap, doen dat extra belletje en zorgen ervoor dat de managers hun rol pakken. Dit maakt dat we alle vacatures altijd in kunnen vullen en dat we een volwaardige businesspartner zijn.

Hoe we te werk gaan

Proces

Intake

Intake met manager en duidelijke procesafspraken maken.

01

Vacature

Wervende en adequate vacaturetekst opstellen.

02

Search

Adverteren op de juiste online kanalen (doelgroepanalyse), searchen LinkedIn. Referral inzetten (de collega’s van de afdeling mobiliseren om te delen via LinkedIn en hun eigen netwerk in te zetten).

03

Kandidaten

Kandidaatbehandeling (kandidaten die solliciteren en kandidaten die telefonisch meer info willen).

04

Selectie

Voorselectie kandidaten, inplannen telefonische interviews met kandidaten en daarna voordracht aan de manager van de geschikte kandidaten.

05

1e Interview

1e interview met manager. Feedback 1e ronde.

06

2e Interview

2e interview. Feedback 2e ronde.

07

Arbeids- voorwaarden

Inplannen arbeidsvoorwaardengesprek met HR.

08

In dienst

Voordelen RPO

Slagingspercentage 98%

Wij vullen alle vacatures in. Ons slagingspercentage ligt rond de 98%. Voorbeelden van vacatures die we ingevuld hebben, zijn: brand manager, sales manager, research scientist, product specialist, medical advisor, IT manager, medical science liaison, supply chain planner, QO specialist, production engineer, HR officer, finance controller, associate director translational biology.

Objectieve rol

Omdat wij geen commercieel belang hebben bij wie er wordt aangenomen, gaan wij écht voor de beste match. We zijn verantwoordelijk voor de hele procesbegeleiding. Op welke manier (LinkedIn, online media, via via) de kandidaat is gevonden, maakt voor ons niet uit. Het resultaat telt.

Lage ‘cost per hire’

Omdat wij alle vacatures die er zijn binnen de organisatie invullen kunnen we voor het totaalpakket een scherpe prijs afspreken. Als er geen vacatures zijn, zijn er voor de opdrachtgever geen kosten. Wij staan tussen de wervingsprocessen wél altijd klaar voor de opdrachtgever en kandidaten.

Uitstekende candidate experience

Kandidaten krijgen bij ons de juiste aandacht. Dat betekent dat wij samen met de managers alle kandidaten netjes binnen de termijn informeren over het recruitmentproces. De kandidaten die zijn afgewezen geven ons een 8- voor candidate experience (benchmark uit 2018 onder 50 organisaties).

Inhouse recruitment

Wij werken regelmatig bij de opdrachtgever op kantoor. Daardoor weten we wat er intern speelt en kunnen wij gebruikmaken van het interne netwerk voor het vinden de juiste kandidaten.

Ontzorgen hele recruitmentproces

Onze expertise blijft altijd up-to-date, we delen best practices vanuit onze ervaringen en leven AVG -regelgeving na. We hebben veel ervaring met het inrichten van recruitmentprocessen en helpen organisaties ook bij het implementeren van een kandidatensysteem (ATS, Applicant Tracking System) en de werkenbijsite (careersite).

Dit zeggen onze huidige klanten

Referenties

Ton van Veghel, HR Site Lead

AstraZeneca Biologics Nijmegen

“We hebben een langdurige en succesvolle samenwerking met Recruitment&CO als onze RPO-partner. Het werk van Caroline en haar team heeft onze organisatie veel goede nieuwe collega’s opgeleverd. Ze zijn duidelijk in de communicatie, eerlijk en geven concrete adviezen vanuit een ruime ervaring. Kortom: een volwaardige en gedegen recruitment partner met een brede kennis van de arbeidsmarkt.”

Michiel de Meij, HR Director

AstraZeneca Den Haag

“Het Recruitment&CO-team heeft afgelopen jaren als onze RPO-partner al onze vacatures vervuld op alle niveaus in de organisatie. Ze zijn continu up-to-date met de laatste recruitment-trends, hebben kennis van de markt en een zeer persoonlijke benadering. Ze ontzorgen onze HR-afdeling en zijn kostenefficiënt. Ik ben uiterst tevreden met de samenwerking en zie het Recruitment&CO-team als directe collega’s in plaats van een externe partner.”

Nico Stam, Site Lead

Acerta Pharma Oss

“Wij werken sinds het voorjaar 2018 samen met Recruitment&CO, zij zijn onze vaste RPO partner. Inmiddels heeft het team van Recruitment&CO alle vacatures succesvol ingevuld (ca. 10 per jaar). Doordat Caroline ook regelmatig bij ons op kantoor werkt, is zij onderdeel van de organisatie en weet daardoor wat er intern speelt. Het recruitmentteam zit ‘bovenop’ het recruitmentproces, weet de talenten uit de markt te halen en hen te interesseren. Zij werken gestructureerd, snel, leveren kwaliteit en hebben up-to-date kennis van de arbeidsmarkt.”

Wij gaan je helpen

Team

Karin Raadschelders

Senior Corporate Recruiter

Karin Raadschelders heeft meer dan 15 jaar (inter)nationale ervaring in recruitment. Ze is verantwoordelijk voor het aantrekken, sourcen en screenen van potentiële kandidaten. Karin werkt als Senior Recruiter voor AstraZeneca & Acerta Pharma en zorgt ervoor dat het recruitmentproces vlekkeloos loopt.

Caroline van Oppen

Eigenaar

Caroline van Oppen heeft meer dan 25 jaar ervaring in recruitment, werving & selectie en executive search. Ze is eindverantwoordelijk voor het hele recruitmentproces bij AstraZeneca Den Haag en AstraZeneca Biologicals Nijmegen en Acerta Pharma in Oss. Samen met haar team zorgt ze ervoor dat ze de beste talenten uit de markt binnenhaalt. En dat alle vacatures snel en goed worden ingevuld.